Konzervirana leblebija

02/12/2019
"Leblebija je veoma korisna i dobro bi bilo da je imate pri ruci, eto zašto vam predlažemo recept za njenu konzervaciju "
Priprema60 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno85 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 236
  • Pregledi tokom meseca174
  • Pregledi tokom sedmice23
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • leblebija - 1 kg
  • so - 1 supena kašika
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Otvorite leblebiju i stavite je u veliku posudu ili lavor (kuhinjski). Posudu napunite do vrha. Leblebija treba da prestoji ukupno 24 sata. 3-4 sata nakon što ste nalili prvu vodu, prospite je, operite leblebiju, ponovo naspite vodu i ostavite. Još nekoliko puta ponovite tu proceduru, i tako dok ne istekne vreme, u poslednju vodu možete da stavite so.

Kada vreme istekne, prospite vodu, operite leblebije i stavite ih u ekspres lonac. Odnos vode i leblebija je 2:1, što znači da za kilogram leblebija treba da sipamo 2 litre vode. Sačekajte da provri i stavite so (po ukusu) i maslinovo ulje. Sklonite penu i poklopite. Kuvajte 20 minuta, nakon što šerpa polako počne da pušta paru.

Gotovu kuvanu leblebiju sipajte u sterilisane teglice. Do vrha sipajte vodu, u kojoj je ključala. Dobro zatvorite i ostavite da se malo ohladi. Zatim okrenite tegle sa konzerviranom leblebijom i poklopce nađite u šerpi s vodom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar