Način pripreme
Iseckajte ljutu papriku, obična paprika i luk. Dodajte ih u mleveno meso, izmešajte i začinite maslacem i začinima.
Pokrijte posudu folijom za sveže čuvanje i ostavite mleveno meso da odstoji u frižideru nekoliko sati, a najbolje - celu noć.
Umesite meko testo od nabrojanih proizvoda za pogače. Pokrijte ga i ostavite ga da naraste na toplom na sat vremena.
Razdvojte naraslo testo na 4 lopte jednake veličine i svaku razvijte u tanku okruglu pogaču.
Ispecite ih u zagrejanom rebrastom tiganju ili roštilju, a dok su još topli premažite ih maslacem.
Pripremite metalne ražnjiće i na njih nanižite mleveno meso tako što oblikujete dugačak i tanak ćevap na svakom ražnjiću.
Ispecite na zagrejanom rošilju sa svih strana dok ne bude gotovo. Uvijte adana ćevape u pogaču i pospite sveže iseckanim peršunom.
Adana ćevap na ražnjiću je neobično jelo, probajte!