Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćevap»Adana ćevap na ražnjiću

Adana ćevap na ražnjiću

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Adana ćevap na ražnjiću3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
32 min.
Ukupno
57 min.
Porcije
6
"I mi bismo se sada obradovali jednoj takvoj večeri"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 700 grama (mešavina jagnjetine i teletine)
  • ljute paprike - 1 komad (ili koliko volite)
  • peršun - 4 supene kašike, svež (iseckan)
  • luk - 1 glavica
  • paprike - 1 crvena
  • maslac - 2 supene kašike, meki
  • aleva paprika - 2 prstohvata
  • crni biber - 2 - 4 prstohvata
  • kumin - 1 kašičica
  • Za pogače
  • svež kvasac - 8 grama
  • brašno - 220 grama + još za dodatno mešenje
  • ulje - 1 supena kašika
  • voda - 120 ml
  • maslac - za premazivanje
  • so - 1/2 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Iseckajte ljutu papriku, obična paprika i luk. Dodajte ih u mleveno meso, izmešajte i začinite maslacem i začinima.

Pokrijte posudu folijom za sveže čuvanje i ostavite mleveno meso da odstoji u frižideru nekoliko sati, a najbolje - celu noć.

Umesite meko testo od nabrojanih proizvoda za pogače. Pokrijte ga i ostavite ga da naraste na toplom na sat vremena.

Razdvojte naraslo testo na 4 lopte jednake veličine i svaku razvijte u tanku okruglu pogaču.

Ispecite ih u zagrejanom rebrastom tiganju ili roštilju, a dok su još topli premažite ih maslacem.

Pripremite metalne ražnjiće i na njih nanižite mleveno meso tako što oblikujete dugačak i tanak ćevap na svakom ražnjiću.

Ispecite na zagrejanom rošilju sa svih strana dok ne bude gotovo. Uvijte adana ćevape u pogaču i pospite sveže iseckanim peršunom.

Adana ćevap na ražnjiću je neobično jelo, probajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: