Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Suši»Korejski kimbap sa rolatom od jaja i sa povrćem

Korejski kimbap sa rolatom od jaja i sa povrćem

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4811405k
Korejski kimbap sa rolatom od jaja i sa povrćem
Fotografije: Iliana Parvanova
3 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
10
"Poređajte ove korejske zalogaje na odgovarajući tanjir za porodični ručak ili večeru. Prijatno!"

Potrebni sastojci

  • kore nori - 1 list, alge
  • pirinač - 1 šolja, skuvan u aparatu za kuvanje pirinča
  • jaja - 2 komada
  • šargarepe - 1 komad
  • luk - 1 srednje veličine, glavica
  • mladi luk - nekoliko pera
  • kurkuma - 2 - 3 prstohvata
  • crni biber - 3 prstohvata, mleveni
  • himalajska so - 1/3 kašičice, jednake - po ukusu
  • šarlan - 1 - 2 supene kašike, suncokretovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Da bismo napravili ovaj korejski kimbap prvo izmešamo omlet. U posudu razbijemo 2 jaja, u njih dodajemo šargarepu - izrendanu i veoma sitno iseckajte stari i mladi luk. Začinimo finom himalajskom solju, 2-3 prstohvata kurkumom i 3 prstohvata mlevenog crnog bibera. Lepo izmešamo viljuškom sve sastojke za omlet.

Zagrejemo 1-2 supene kašike šarlana u velikom keramičkom tiganju (sa nelepećim premazom) i sipamo smesu od jaja rapoređujući je kao palačinku.

Sačekamo da se isprži odozdo i onda na jedan kraj počinjemo pomoću lopatice ili silikonske mutilicom da umotamo stegnuti rolat. Kada ga uvijemo dopržimo ga u tiganju sa svih strana da se dobije zlatkasta boja da ne bi jaja iznutra ostala sirova.

Na podlogu od bambusa stavljamo list algi - Kore Nori, sa glatkom stranom okrenutom na dole. Po njemu ravnomerno raspoređujemo 1 šolju lepljivog pirinča prethodno skuvanog u aparatu za kuvanje pirinča (po želji izmešan sa malo susamovog ulja i pirinčanog sirćeta).

Veoma je važno da u donjem i gornjem delu lista ostavimo traku bez pirinča širine otprilike 1.5-2 cm da bismo mogli nakon toga da uvijemo ovaj rolat kimbap i da ga zalepimo, a sa obe strane raspoređujemo pirinač do kraja lista. Na njega u sredinu stavljamo rolat od jaja - za nadev.

Pomoću bambusove podloge počinjemo da uvijamo kimbap rolat pazeći da bu ravnomeran, prav i čvrst.

Rolat sečemo oštrim mokrim nožem kojeg nakon svakog isečenog komada peremo, sušimo i ponovo lagano namočimo. Dobija se 10 kružića sušija.

Azijske zalogaje ređamo na keramički tanjir i poslužujemo upravo napravljeni neverovatno ukusan korejski kimbap sa rolatom od jaja i povrćem za ručak ili porodični piknik.

Neverovatno ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: