Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Suši»Kimbap sa povrćem

Kimbap sa povrćem

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k
Kimbap sa povrćem
Fotografije: Raya Andonova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Pripremite kimbap sa povrćem vašim bliskim ljudima i prijateljima vegetarijansima - sigurno će ostati oduševljeni"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 250 g, za suši
  • nori - 6 listova
  • pirinčano sirće - 2 supene kašike
  • susamovo ulje
  • soja sos - 1 supena kašika
  • so - 1 prstohvat
  • tofu
  • šargarepe - 1 komad
  • avokado - 1 komad
  • paprike - 1 komad
  • krastavci - 1 komad
  • pečurke šitake - oko 100 g
  • kimči - po želji /korejski ljuti kiseli kupus/
* merne jedinice

Način pripreme

Pirinač se skuva prema uputstvima sa pakovanja. Kada je gotovo i kada se malo ohladi, pomeša se sa pirinčanim sirćetom i dobro se izmeša.

Kada se pirinač već u potpunosti ohladio, povrće se iseče na trakice.

U susamovo ulje se dodaje prstohvat soli i šargarepe se proprže na nekoliko minuta. Kada su gotove, vade se i ostavljaju se sa strane.

U isto ulje se dodaju pečurke šitake i sipa se soja sos.

Proprže se određeno vreme i sklanjaju se i one.

Na kraju se dodaje i iseckani tofu i on se proprži nekoliko minuta tako što se okreće sa svake strane čim dobije laganu smeđu boju. Kada je gotov i on se odvaja.

Nakon toga se uvija kimbap. Uzima se 1 list algi i stavlja se tako što hrapaviji deo bude okrenut ka gore.

Vlažnim rukama se uzima pirinač, raspoređuje se po nori listovima i pritiska se. Na kraju nori lista se ostavlja otprilike 1/4 bez pirinča.

U jedan kraj pirinča odozgo se ređa povrće. Nakon toga se hvata nori i pažljivo se uvija napred da se pokrije povrće.

Uvija se stegnuto do kraja i steže se rukama dodatno pre poslednjeg uvijanja dela norija koji je bez pirinča. Tako se radi i sa ostalim pirinčem i nori korama tako što nije obavezno da se u svaki rolat stavlja sve, već mogu da se prave razne kombinacije od sastojaka.

Kada je naš veganski suši gotov, dobro bi bilo da se stavi u frižider na izvesno vreme, ali može i odmah da se konzumira.

Pre serviranja kimbap sa povrćem se seče na kružiće pažljivo oštrim ili nazubljenim nožem, namočenim hladnom vodom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: