Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Lagana pica sa spanaćem, pečurkama i tikvicama

Lagana pica sa spanaćem, pečurkama i tikvicama

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Lagana pica sa spanaćem, pečurkama i tikvicama
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
18 min.
Ukupno
38 min.
Porcije
6
"Ako vam se jede lagana pica, isprobajte ovu - raskošan ukus"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • voda - 175 ml
  • brašno - 270 g
  • kvasac - 10 g, živi
  • maslinovo ulje - 10 ml
  • spanać - 1 šaka
  • za nadev
  • mocarela - 200 g, izrendana
  • pršuta - 7 kriški
  • pečurke - 8 komada
  • spanać - 2 šake
  • tikvice - 1/2 komada, bez semenki
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • paradajz sos - 8 supenih kašika
  • bosiljak - 6 listova, svež
  • origano - 1 supena kašika, suvi
* merne jedinice

Način pripreme

Umesite testo za picu, razlika u odnosu na klasično je to što ovde treba da dodate i sitno iseckani spanać.

Ostavite ga da naraste na otprilike 40-45 minuta.

Razvijte ga na nabrašnjenoj površini i stavite u okruglu tepsiju i kojoj ćete ga peći.

Podmažite je i unutra stavite koru.

Premažite je sos paradajzom, pospite začinima i poređajte polovinu mocarele, pečurke i tikvice. Spanać poparite u ključaloj vodi na nekoliko sekundi i onda poređajte i njega.

Pažljivo pospite s malo maslinovog ulja i soli, nemojte preterivati.

Picu pecite na 220 °C otprilike 10 minuta. Kada je izvadite, stavite ostalu mocarelu, naređajte pršutu i vratite je nazad u rernu na još 8 minuta.

Lagana pica sa spanaćem, pečurkama i tikvicama je gotova,

Po želji je pospite iseckanim bosiljkom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: