Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta od badema»Ukusna keto torta sa bademovim brašnom

Ukusna keto torta sa bademovim brašnom

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Ukusna keto torta sa bademovim brašnom
Fotografije: Ivelina
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Čak i da vam ne predstoji povod, stvorite ga i pripremite ovu ukusnu dijetalnu tortu"

Potrebni sastojci

  • Kora
  • bademovo brašno - 1 1/2 šolje, veoma fino (125 g)
  • eritritol - 1/2 šolje (100 g)
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • so - 1 prstohvat
  • krem sir - 100 g, punomasni, na sobnoj temperaturi
  • kokosovo ulje - 60 g
  • jaja - 4 velika
  • ekstrakt od vanile - 1 kašičica
  • Krem za tortu
  • krem sir - 680 g
  • eritritol - ¾ šolje ili drugi zaslađivač*
  • pavlaka - 1 šolja, za mućenje, sa visokim procentom masnoće
  • maline - oko 200 g
  • kora limuna - i sok 1 limuna
  • želatin - 10 g, u prahu, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Prvi korak u pripremi keto torte jeste da unapred zagrejete rernu do 180°C.

Dodajte sve suve sastojke u veliku posudu, sjedinite i ostavite posudu sa strane.

Dodajte sve mokre sastojke u veću posudu i koristite ručni mikser kako biste sjedinili ove sastojke.

Nakon što su mokri sastojci izmešani, dodajte suve sastojke i koristite ručni mikser kako biste zajedno izmešali mokre i suve sastojke.

Kada se testo oblikovalo - sipajte testo u okrugli kalup za tortu - 18/20 cm, obložan papirom za pečenje i papir popršćite sprejem za pečenje.

Ako pripremate jednu koru za sečenje: pecite oko 40 minuta ili dok gornji deo ne postane zlatkasto braon boje. Ukoliko pravite dve, pecite po 20 minuta po kori.

Ostavite da se ohladi u tepsiji u dok se hladi, pomešajte sastojke za glazuru zajedno u posudi. Stavite želatin da nabubri u čašici na 5 minuta.

Kada se kora za tortu u potpunosti ohladi, izvadite je iz tepsije.

Sastavljanje torte:

U velikoj posudi umutite krem sir dok ne omekne. Za to koristim električnu mutilicu.

Dodajte zaslađivač (* može i druga vrsta sa niskim sadržajem ugljenih hidrata), kora limuna i sok.

U drugoj posudi umutite pavlaku u tvrde vrhove, nakon toga izmešajte u smesi od krem sira. Dodajte zagrejani želatin na minutu u mikrotalasnoj rerni. Izmešajte smesu. Možete to da preskočite i da napravite krem bez njega, bez brige.

Dodajte i maline i pažljivo mešajte pazeći da ih me izgnječite previše.

Kašikom rasporedite fil po svakoj kori i stavite bademovu tortu u frižider kako bi se ohladila i stegla barem na 4 sata ili na jednu noć.

Ukrasite malinama, isecite ukusnu dijetalnu tortu, jedite i uživajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: