Parti kesadija

Parti kesadija
Fotografije: Kristian Aleksandrov
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Ove kesadije su odgovarajuće kako za jelo u svakodnevici, tako i za posebne prilike"

Potrebni sastojci

  • tortilje - 10 komada
  • paradajz pire - 5 kašičica
  • kačkavalj - 200 g, izrenadan
  • topljeni sir - 100 g, sa pečurkama
  • šunka - 100 g
  • kukuruz - 5 supenih kašika, iz konzerve
  • maslac - za podmazivanje tiganja
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sitno iseckamo šunku i topljeni sir. Dodajemo kukuruz i izrendani kačkavalj. Lepo izmešamo.

Svaku tortilju sa jedne strane premazujemo paradajz pireom.

Zagrevamo teflonski tiganj na ringli i ravnomerno ga podmazujemo maslacem.

Stavljamo jednu tortilju u tiganj sa paradajz pireom ka gore. Odmah odozgo gusto raspoređujemo sloj nadeva i poklopimo drugom tortiljom sa delom koji je premazan paradajz pireom okrenutim ka dole.

Nakon 1 minute okrećemo pomoću tanjira i vraćamo u tiganj koji ponovo podmazujemo s malo maslaca sa nepečenim delom na dole.

Zapečemo još 1 minutu i pažljivo vadimo gotovu kesadiju, tako što bi bilo dobro da to ponovo uradimo pomoću tanjira.

Tako pripremamo i ostalu kesadiju.

Sečemo gotove parti kesadije na 4 i serviramo.

Po želji u posudice možemo da dodamo različite umake i sosove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: