Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Dinstana teletina»Pikantna teletina disntana u zemljanom loncu

Pikantna teletina disntana u zemljanom loncu

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Pomoćnik kuvara
324109216
Pikantna teletina disntana u zemljanom loncu
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
5
"Teletina disntana u zemljanom loncu - šta više da poželi čovek."

Potrebni sastojci

  • teleći file - 600 g
  • luk - 4 komada
  • beli luk - 3 čena
  • ulje - 3 kašike
  • đumbir - 2 kašičice, mleveni
  • paradajz pire - 1 kašika
  • bujon - 1/2 šolje, od mesa
  • aleva paprika
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Crni i beli luk sitno iseckati i pripremiti mešavinu od njih, đumbira, aleve paprike i bibera i soli po ukusu.

Sa ovom smesom dobro pomešati prethodno isečeno meso i staviti sve u frižider na 4 sata.

Izvadite teletinu sa povrćem i pržite na zagrejanoj masnoći 5-6 minuta uz povremeno mešanje.

Prebacite u šerpu i prelijte bujonom i paradajz pireom rastvorenim u malo mlake vode.

Stavite poklopac na lonac i stavite ga u rernu. Kuvajte teletinu na tihoj vatri dok meso nije potpuno gotovo.

Dinstanu teletinu poslužite sa sotiranim krompirom, grčkom salatom ili dinstanim brokolijem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: