Način pripreme
Zec u rerni je jednostavan i ukusan recept, odgovarajuć za svaki povod. Jednostavan je za pravljenje, zato što se sprema u rerni i zato što možete da ga servirate sa krompirom (skuvanim u pire ili pečenim zajedno sa zecom) kao glavno jelo i garnirung. Uvek možete dodati i dinstano povrće poput šargarepe, luka, paprike i drugog.
Da biste napravili pečene zečije batake, sa zeca skinite obe prednje noge i zadnje da biste dobili 4 bataka (porcije).
U posudi sjedinite iseckane biljke i beli luk sa vinom i uljem.
Stavite komade mesa u posudu za pečenje i pokrijte ga marinadom.
Pokrijte najlonskom folijom, dobro zatvorite i ostavite da se odmori u frižideru barem sat vremena.
Nakon što isteče vreme za mariniranje, zagrejte rernu do 180°C, skinite foliju i pecite.
Kuvajte otprilike 40 minuta tako što s vremena na vreme okrećete meso ukoliko je potrebno.
Na kraju kuvanja meso treba da bude zlatkasto-smeđe boje i sa koricom, ako ne, uključite roštilj na nekoliko minuta.
Vaš ispečeni zec je spreman za posluživanje na prazničnoj trpezi.
Garnirung uz ovog zeca je krompir pire, dinstano povrće (crvene paprike, šargarepe i celer). Dekorišite tanjir po vašem ukusu.
Prijatno sa ovim zečijim batacima u rerni.