Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Zečetina»Zečiji bataci u rerni

Zečiji bataci u rerni

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Zečiji bataci u rerni
Fotografije: Ivelina
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Na prazničnoj trpezi uvek ima mesta za zečetinu - zbog toga vas direktno pozivamo da odlučite o garnirungu uz ovo meso"

Potrebni sastojci

  • zec - 800 g, bataci ili iseckano meso
  • maslinovo ulje - 20 ml
  • belo vino - 50 ml
  • beli luk - 1 čen
  • ruzmarin - 1 grančica
  • sremuš - nekoliko strukova
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Zec u rerni je jednostavan i ukusan recept, odgovarajuć za svaki povod. Jednostavan je za pravljenje, zato što se sprema u rerni i zato što možete da ga servirate sa krompirom (skuvanim u pire ili pečenim zajedno sa zecom) kao glavno jelo i garnirung. Uvek možete dodati i dinstano povrće poput šargarepe, luka, paprike i drugog.

Da biste napravili pečene zečije batake, sa zeca skinite obe prednje noge i zadnje da biste dobili 4 bataka (porcije).

U posudi sjedinite iseckane biljke i beli luk sa vinom i uljem.

Stavite komade mesa u posudu za pečenje i pokrijte ga marinadom.

Pokrijte najlonskom folijom, dobro zatvorite i ostavite da se odmori u frižideru barem sat vremena.

Nakon što isteče vreme za mariniranje, zagrejte rernu do 180°C, skinite foliju i pecite.

Kuvajte otprilike 40 minuta tako što s vremena na vreme okrećete meso ukoliko je potrebno.

Na kraju kuvanja meso treba da bude zlatkasto-smeđe boje i sa koricom, ako ne, uključite roštilj na nekoliko minuta.

Vaš ispečeni zec je spreman za posluživanje na prazničnoj trpezi.

Garnirung uz ovog zeca je krompir pire, dinstano povrće (crvene paprike, šargarepe i celer). Dekorišite tanjir po vašem ukusu.

Prijatno sa ovim zečijim batacima u rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: