Sarmice u listovima crvene cvekle

05/01/2018
"Vadite velike tanjire, zato što od ovih neverovatno ukusnih sarmi u listovima crvene cvekle, ne možete da ne jedete po malo "
Priprema35 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno80 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano211
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operemo listove cvekle, isečemo drške, ne bacamo ih. Dodajemo u salatu od povrća ili pesto.

Osušimo ako je potrebno, blanširamo u posoljenoj vodi 1-2 minuta. Ugrevamo biljnu mast i u njoj sotiramo 4 minuta sitno iseckan luk. Dodajemo mleveno meso i pržimo dok ne dobijemo zlatne mrvice.

Sipamo bujon i dodajemo pirinač, sitno iseckane pečurke i začine - kumin, biber i so.

Tečnost počinje da se apsorbuje i vreme je da dodamo sitno iseckane kajsije i krupnije samlevene bademe.

Promešamo sastojke i čim pirinač bude gotov, isključimo ringlu. Dodajemo isečene zelene začine, promešamo i pokrivamo šerpu pamučnom krpom. Odozgo stavljamo poklopac i ostavljamo na 8 minuta.

U svaki list stavljamo po kašiku (zavisi od veličine) od nadeva i uvijamo stegnute sarme.

Na dno posude u kojoj ćemo kuvati stavljamo tanjir istog prečnika. Preko njega zbijeno poređamo sarme.

Odozgo ponovo stavljamo tanjir, da ne bi isplivale. Prelivamo bujonom i kuvamo na tihoj vatri oko 30 minuta.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar