Način pripreme
Da biste pripremili koru za tortu u dve posude odvojite belanca i žumanca. Belanca umutite na sneg sa solju i postepeno dodajte 1/3 šećera.
Kad umutite na sneg, pređite da mutite žumanca sa preostalim šećerom dok ne dobijete svetložut krem.
Nakon što budete gotovi, počnite da dodajete malo po malo od belanaca u žumanca sa brašnom i kakaom, ređajte - belanca, brašno, kakao i tako dok ne potrošite sastojke.
Dobro promešajte i sipajte u okruglu tepsiju preko namazanog papira za pečenje. Koru pecite na 180 stepeni oko 20-25 minuta.
Kad bude gotovo, ostavite da se ohladi.
Dok se kora peče, pređite na pravljenje tečne čokolade. Pomešajte sve suve sastojke u dubokoj posudi i dodajte mleko.
Procedite smesu u šerpu i stavite na vatru.
Mešajte često da smesa ne zagori. Kad se prvi balon pojavi tečna čokolada je gotova.
Kad kora bude gotova, možete preći na krem. Pomešajte sadržaj kesice sa mlekom u visokoj posudi i mutite mikserom bar 4 minuta.
Isecite koru na dva dela. Preko donjeg dela sipajte smesu za krem torte. Pokrijte gornjom korom, nakon toga namažite sa malo tečne čokoalde. Poređajte isečenu bananu i pospite čokoladnim mrvicama za kraj jednostavnu čokoladnu tortu.
Ostavite tortu sa domaćom tečnom čokoladom i patišpanj korom da se ohladi bar 3 sata.