Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Keks torta nutela sa bananama i jagodama

Keks torta nutela sa bananama i jagodama

Stefani IvanovaStefani Ivanova
Šegrt
91185
Keks torta nutela sa bananama i jagodama
Fotografije: Stefani Ivanova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
10
"Ako retko sebi dozvoljavate slatke izazove, bar neka budu ovako ukusni kao ova keks torta"

Potrebni sastojci

  • skrob - 1 po ukusu ( moj je od vanile)
  • keks - 2 pakovanja (1 braon i 1 beli)
  • šećer - 6 supenih kašika
  • sveže mleko - oko 800 ml
  • banane - 2 komada
  • jagode - 5
  • pavlaka - 400 ml, slatka
  • nutela - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremamo skrob. U malu šerpu stavljamo 500 ml svežeg mleka.

Kad se ugreje stavljamo šećer.

Umutimo skrob u 50-100 ml hladnog mleka u posebnoj posudi i dodajemo kad toplo mleko počne da se podiže.

Dodajemo lagano i mešamo da se ne stvore grudvice od testa. Pripemamo okrugao kalup za torte sa dnom koje se skida.

Isečemo keks sa vanilom, svaki potopimo u sveže mleko. Stavljamo malo toplog krema.

Isečemo banane na krugove i poređamo na krem preko banana, takođe stavljamo malo krema da se ne zapeku keksići na gonjoj kori i da ostanu suvi.

Poređamo koru od braon keksića i na isti način stavljamo krem, banane i krem preko njih i poslednja treća kora su beli keksići.

Ostavljamo 2 sata u zamrzivaču da se čokoladna keks torta stegne.

Izvadimo tortu sa nutelom i skidamo obruč. Mutimo mikserom pavlaku i čokoladu.

Prelivamo tortu smesom. Očistimo i isečemo jagode na 4 dela i poređamo po izboru.

Stavljamo u frižider da se stegne još nekoliko sati, nakon toga keks torta sa nutelom, bananama i jagodama je spremna za konzumiranje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: