Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Pačetina»Meze»Marinirani pačiji file u tiganju

Marinirani pačiji file u tiganju

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Marinirani pačiji file u tiganju
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Meze, predjelo ili glavno jelo - vi birate. Važno je da su ovi filei pačetine veoma ukusni"

Potrebni sastojci

  • pačiji file - 500 g
  • pomorandža - 1 komad - sok i deo kore
  • maslinovo ulje - 1 šoljica + 2 - 3 kašike za prženje
  • ruzmarin - 2 grančice svež ili suv
  • biber - 1 kašičica, sveže samleven
  • soja sos - 3 kašike
  • beli luk - 1 prstohvat, u prahu
  • so - velike ljuspice za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Pačiji file je odlično meso, pogodno za pripremu ukusnih predjela i jela.

Kuva se mnogo lakše i brže od čuvenog magrea od patke i može se marinirati, kao što ćemo uraditi u ovom receptu.

Za marinadu pomešajte sok od pomorandže i malo narendane kore citrusa sa maslinovim uljem, soja sosom, biberom, ruzmarinom i prstohvatom belog luka u prahu.

Očistite file od masnoće i kože, operite ga i osušite.

Stavite u posudu sa marinadom i u njoj lepo uvaljajte komade mesa.

Umotajte u providnu foliju i stavite u frižider preko noći.

Izvadite mariniranu pačetinu iz posude i poređajte na sloj kuhinjskog papira da upije vlagu (mesto je upilo ono što mu treba, ali ako želite pospite još malo bibera i ruzmarina)

Ispecite filee na jako zagrejanom tiganju sa maslinovim uljem ili biljnim uljem. Dovoljno je da uhvate lepu preplanulost sa obe strane, a da ne pregore previše, da meso ne bi postalo suvo.

Gotovi komadi pačetine su spremni za serviranje, samo preliveni sa dobrim maslinovim uljem i ih možete posuti krupnom solju tipa Maldon. Na ovaj način je file idealno za meze uz crno vino.

Takođe ih možete obogatiti prilogom od povrća, salatom i sosem i postaće lepo glavno jelo.

Ako više volite da ih pripremate kao glavno jelo, po želji, možete od marinade napraviti odličan sos od pačetinu, sve dok je ima dovoljno i nema previše krvi u marinadi.

Da biste to uradili, redukujte tečnost kuvanjem ili je zgusnite sa malo skroba. Varijanta je i dodavanje prženom luku i pravljenje kaše pasiranjem uz dodatak soja sosa, malo meda ili slatka od narandže.

Prijatno sa ovim mariniranim fileima patke u tiganju!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: