Način pripreme
Operite i osušite jagnjetinu. Isecite je na delove, začinite biberom.
U tiganj sipajte ulje i ispržite jagnjetinu. Izvadite i prebacite meso u posudu za pečenje koja mora imati poklopac.
Pospite dimljenom alevom paprikom, solju i brašnom. U posudu dodajte ceo zeleni luk i stabljike nane.
U posudu sipajte 2 šolje tople vode i stavite poklopac ili pokrijte aluminijumskom folijom. Stavite u rernu, uključite na 200 stepeni i ostavite da se jagnjetina peče.
U međuvremenu očistite i isecite boraniju, blanširajte je u kipućoj slanoj vodi na 5 minuta.
Ocedite blanširanu boraniju i prelijte je hladnom vodom. Nakon što ocedite boraniju od tečnosti, dinstajte je u ulju u kojem ste prethodno pržili jagnjetinu. Dodajte seckani luk, začinite biberom i alevom paprikom. Pospite boraniju brašnom i promešajte.
Ogulite i isecite krompir.
Posle oko 30 minuta pečenja jagnjetine, izvadite je iz rerne i dodajte prženu boraniju i krompir. Sipajte čašu tople vode i vratite u rernu. Pecite jelo dok ne bude gotovo.
Janjetina sa boranijom i krompirom u vatrostalnoj posudi je vrlo ukusna.