Bonapeti.rs»Recepti»Morski plodovi»Školjke sa belim vinom i belim lukom

Školjke sa belim vinom i belim lukom

Školjke sa belim vinom i belim lukom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
2 min.
Ukupno
12 min.
Porcije
7
"Jedite morske plodove ne samo na moru, već i kod kuće, sa čašom lepog belog vina"

Potrebni sastojci

  • školjke - 1 kg
  • beli luk - 2 čena
  • lovorov list - 1 komad
  • belo vino - 1 šoljica
  • biber - 10 zrna
  • ljute paprike - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Školjke temeljito operite i stavite u šerpu sa poklopcem. Dodajte vino, zrna bibera, ljutu papriku i lovorov list. Oljuštite beli luk i isecite na listiće.

Pokrijte poklopcem i stavite na vatru. Posle nekoliko minuta otvorite i pogledajte da li su se sve školjke otvorile. Ako jesu, onda su gotove.

Isključite vatru i prebacite školjke u duboku posudu. U nju sipajte sve, čak i bujon od kuvanja. Morske plodove poslužite odmah dok su tople školjke sa belim vinom i belim lukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: