Način pripreme
Tigraste škampe, ako su zamrznuti, ostavite da se odmrznu.
U dubokom tiganju istopite maslac i ubacite potpuno razmrznute škampe. Posolite sasvim malo, dodajte biber i zgnječeni beli luk. Dodajte belo vino. Smanjite vatru i poklopite.
Ostavite škampe da se krčaku oko 12-15 minuta.
Sklonite poklopac i škampi su skoro gotovi. Pospite prstohvatom aleve paprike i sitno seckanom mirođijom, protresite tiganj kružnim pokretima i sklonite sa vatre.
Poslužite škampe uz gotovi sos po želji - Ajoli ili od limuna.
Ako nemate sos kupljen u prodavnici, možete sami da napravite sos Ajoli:
U suvu teglu stavite:
- 1 šolju maslinovog ulja
- 2 čena belog luka
- 1 žumance na sobnoj temperaturi
- prstohvat soli
Umutite sve blenderom. Dodajte krišku limuna za dodatni ukus.
Bon Apeti!