Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Ćuretina»Janija»Janija od pilećeg filea sa graškom i šargarepom

Janija od pilećeg filea sa graškom i šargarepom

Janija od pilećeg filea sa graškom i šargarepom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Ako imate malo vremena, ali želite da pripremite nešto veoma ukusno - ovo je pravi recept za vas - janija od piletine"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 1 komad, oko 350 g
  • ulje - 4 kašike
  • luk - 1 glavica
  • grašak - 250 g sa šargarepom
  • zelena paprika - 1 komad
  • origano
  • čubar
  • kurkuma - 1 kašika
  • so - po ukusu
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • biber
  • voda - 1 šolja
  • mladi beli luk
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pileće belo meso na zalogaje. Očišćeni luk naseckajte na sitno.

U tiganju sa teflonom na ulju propržite luk i na kockice iseckanu zelenu papriku dok ne omekšaju.

Dodajte pileće belo meso i pržite ga dok ne pobeli.

Pospite začinima i dodajte alevu papriku.

Promešajte dobro, sipajte vrelu vodu i dodajte razmrznuti grašak i šargarepu.

Kuvajte ukusnu janiju sa piletinom na umerenoj vatri u delimično poklopljenoj posudi dok piletina sa povrćem ne bude gotova.

Poslužite janiju sa graškom toplu sa čenovima mladog belog luka i svežim peršunom.

Janija od pilećeg filea sa graškom i šargarepom - lako, brzo i veoma ukusno za večeru!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: