Tikvice punjene mlevenim mesom i paradajzom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67603
30/09/2018
"Naš omiljeni letnji spacijalitet - lako se sprema i bude toliko ukusan da je među najčešćim gostima na našoj trpezi "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano154
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operemo tikvice, odsečemo im dva kraja. Svaku tikvicu isečemo po dužini na pola i izdubimo pomoću noža i kašičice.

Izdubljeni deo isečemo na sitno nožem i stavljamo ga u duboki tiganj sa uljem da se izdinsta, dodajemo isečen luk na sitno i mleveno meso sa začinima.

Promešamo sve sastojke da se dobro pomešaju. Pržimo dok ne bude gotovo. U posudu ređamo tikvice, posipamo ih sa unutrašnje strane univerzalnim začinom. Kašikom punimo tikvice nadevom.

Paradajz sečemo na tanke kolutove i ređamo preko nadeva. Stavljamo da se peku tikvice. U posudu sipamo šolju vode, kapnemo nekoliko kapi ulja i so, da mogu tikvice i spolja da se začine.

Peku se u umerenoj rerni oko 30 minuta. Gotove tikvice posipamo narendanim kačkavaljem i zapečemo dok prijatno ne preplanu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar