Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Tikvice u Rerni»Tikvice punjene mlevenim mesom i paradajzom

Tikvice punjene mlevenim mesom i paradajzom

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4001212k126
Tikvice punjene mlevenim mesom i paradajzom
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 2
30/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Naš omiljeni letnji spacijalitet - lako se sprema i bude toliko ukusan da je među najčešćim gostima na našoj trpezi"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 5 malih
  • mleveno meso - 300 g
  • luk - 1 manja glavica
  • paradajz - 1 komad
  • kačkavalj - 200 g
  • univerzalni začin
  • peršun
  • čubar
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo tikvice, odsečemo im dva kraja. Svaku tikvicu isečemo po dužini na pola i izdubimo pomoću noža i kašičice.

Izdubljeni deo isečemo na sitno nožem i stavljamo ga u duboki tiganj sa uljem da se izdinsta, dodajemo isečen luk na sitno i mleveno meso sa začinima.

Promešamo sve sastojke da se dobro pomešaju. Pržimo dok ne bude gotovo. U posudu ređamo tikvice, posipamo ih sa unutrašnje strane univerzalnim začinom. Kašikom punimo tikvice nadevom.

Paradajz sečemo na tanke kolutove i ređamo preko nadeva. Stavljamo da se peku tikvice. U posudu sipamo šolju vode, kapnemo nekoliko kapi ulja i so, da mogu tikvice i spolja da se začine.

Peku se u umerenoj rerni oko 30 minuta. Gotove tikvice posipamo narendanim kačkavaljem i zapečemo dok prijatno ne preplanu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: