Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Ekleri»Ekleri sa belim kremom i čokoladnim topingom

Ekleri sa belim kremom i čokoladnim topingom

NikiNiki
Guru
558793k148
Ekleri sa belim kremom i čokoladnim topingom
Fotografije: Niki
1 / 2
16/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
80 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
14
"Em ekleri, em krem, em i toping od čokolade - pravo uživanje za dušu"

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 komada
  • maslac - 150 grama
  • čokolada - 1 komad
  • sveže mleko - 1.5 šolja
  • so - 1/3 kašičice
  • brašno - 1 1/2
  • Za krem
  • orasi - izmrvljeni
  • šećer u prahu - 100 grama
  • sitan sir - 200 grama
  • kisela pavlaka - 100 grama
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo prokuvajte sveže mleko i uz neprestano mešanje u njega dodajte brašno. Čim se krem zgusti, skinite sa rinlge i blago ga ohladite.

Dodajte jaja jedno po jedno i nakon svakog veoma dobro mešajte. Treba da se dobije glatka smesa.

Stavite papir za pečenje u veliku tepsiju. Pomoću kašike zagrabite smesu i raspoređujte.

Zagrejte rernu na 180 stepeni i pecite eklere 30-40 minuta.

Umutite pavlaku zajedno sa praškom za pecivo, dodajte sitni sir i mešajte dok se ne dobije gladak krem.

Sipajte krem od pavlake u špric i napunite eklere.

Istopite čokoladu na pari i zalijte eklere.

Pospite orasima i ostavite čokoladu da se stegne nakon čega možete poslužite eklere sa belim kremom i topingom od čokolade.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: