Način pripreme
Pripremite kuvano testo, tako što stavite vodu da provri, dodajte maslac, nakon toga brašno i mešajte intenzivno drvenom varjačom dok smesa ne postane homogena. Čim testo počne da se odvaja od posude, sklonite ga sa ringle, a kad se ohladi dodajte mu po jedno jaje, mešajući opet drvenom varjačom.
U posudu za pečenje na papir za pečenje stavljajte po jednu kašiku testa. Stavite eklere da se ispeku u umereno zagrejanoj rerni na 170-180 stepeni za 30 minuta. Ne ovarajte rernu dok ne budu gotovi. Nakon toga otvorite rernu i ostavite ih da se ohlade u njoj.
Za to vreme pripremite krem, tako što stavite mleko sa šećerom da provri. Umutite žumanca sa brašno, sa malo mleka i dodajte ovu smesu u mleko uz neprestano mešanje.
Čim se krem zgusne, sklonite sa ringle, aromatizujte vanilom i mešajte dok se ne ohladi. Nakon toga umešajte pažlljivo u njega belanca umućena u sneg, a na kraju i pavlaku umućenu u sneg.
Sipajte krem u špric sa tankim nastavkom i napunite eklere. Možete i da ih isečete na pola, da napunite francuskim kremom svaku polovinu i da ih spojite ponovo.