Ekleri sa francuskim kremom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8884
3
05/02/2020
"Ukusni ekleri sa neverovatnim francuskim kremom, kako ih vole francuzi "
Priprema25 min.
Kuvanje55 min.
Ukupno80 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano174
  • Pregledi tokom meseca74
  • Pregledi tokom sedmice73
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite kuvano testo, tako što stavite vodu da provri, dodajte maslac, nakon toga brašno i mešajte intenzivno drvenom varjačom dok smesa ne postane homogena. Čim testo počne da se odvaja od posude, sklonite ga sa ringle, a kad se ohladi dodajte mu po jedno jaje, mešajući opet drvenom varjačom.

U posudu za pečenje na papir za pečenje stavljajte po jednu kašiku testa. Stavite eklere da se ispeku u umereno zagrejanoj rerni na 170-180 stepeni za 30 minuta. Ne ovarajte rernu dok ne budu gotovi. Nakon toga otvorite rernu i ostavite ih da se ohlade u njoj.

Za to vreme pripremite krem, tako što stavite mleko sa šećerom da provri. Umutite žumanca sa brašno, sa malo mleka i dodajte ovu smesu u mleko uz neprestano mešanje.

Čim se krem zgusne, sklonite sa ringle, aromatizujte vanilom i mešajte dok se ne ohladi. Nakon toga umešajte pažlljivo u njega belanca umućena u sneg, a na kraju i pavlaku umućenu u sneg.

Sipajte krem u špric sa tankim nastavkom i napunite eklere. Možete i da ih isečete na pola, da napunite francuskim kremom svaku polovinu i da ih spojite ponovo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar