Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od Povrća»Lagana čorba od povrća sa kiseljakom

Lagana čorba od povrća sa kiseljakom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78916k971
Lagana čorba od povrća sa kiseljakom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 3
17/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
18 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
63 min.
Porcije
5
"Šta je lepše od jedne lagane čorbice od povrća za večeru"

Potrebni sastojci

  • kiseljak - 120 g, listovi
  • krompir - 2 komada
  • celer - 30 g, sturk
  • šargarepa - 1 komad
  • paprika - 2 komada (1 zelena + 1 crvena)
  • luk - 160 g, mladi ili crni
  • maslac - 10 g
  • beli luk - 1 struk, mladi
  • peršun - 2 struka
  • biber - 2 prstohvata
  • voda - 1, 2 litra
  • ulje - 35 ml
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Sve povrće za aromatičnu čorbu isecite na sitno.

Sipajte ih u šerpu bez kiseljaka. Dodajte so, ulje i 500 ml vode. Kuvajte deset minuta nakon što provri, da se povrća izdinsta.

Čim prođe to vreme, sklonite poklopac sa posude, sipajte još 700 ml vode. Dodajte kiseljak i začinite peršunom i biberom. Ako imate bujon od povrća pri ruci, možete da stavite i njega u čorbu sa kiseljakom.

Kuvajte ukusnu čorbu od povrća još pola sata sa zatvorenim poklopcem. Dodajte maslac, Ako ima potrebe, kuvajte još 5-10 minuta.

Servirajte laganu čorbu od povrća sa kiseljakom sa domaćim hrskavim hlepčićem!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: