Svinjski vrat sa lukom i pečurkama
bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Svinjski vrat sa lukom i pečurkama

Svinjski vrat sa lukom i pečurkama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Svinjski vrat sa lukom i pečurkama
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 3
22/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
"Ima i dana u kojima je jelo obvezno na stolu, zato je dobro da se postaramo da to bude baš ova svinjetina sa lukom i pečurkama"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite svinjski vrat na zalogaje. Isecite luk na krupno, a šargarepu na šajbne. Očistite i isecite pečurke.

Zagrejte ulje i zapržite svinjske zalogaje na kratko u velikom tiganju, tek toliko da se zapeku.

Dodajte luk i šargarepe. Dinstajte i njih nekoliko minuta, mešajuću povremeno.

Dodajte i pečurke koje takođe treba da se zaprže.

Nakon toga dodajte začine kao i so po ukusu i sipajte vino. Ostavite jelo sa svinjetinom na ringli nekoliko minuta.

Prebacite svinjetinu sa lukom u posudu za pečenje, sipajte malo vruće vode i stavite da se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta dok meso ne bude gotovo.

Pre nego što servirate pospite svinjsi vrat sa lukom i pečurkama isečenom svežim peršunom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: