Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Milibrot»Milibrot na ruski način

Milibrot na ruski način

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Milibrot na ruski način
Fotografije: Albena Asenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
5
"Naši omiljeni milibroti su upravo ovakvi - sa mnogo, mnogo kakao krema"

Potrebni sastojci

  • belo brašno - 370 g
  • suvi kvasac - 7 g
  • sveže mleko - 110 ml
  • šećer - 100 g
  • so - 1/2 kašičice
  • jaja - 2 komad
  • maslac - 50 g
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • Za nadev od kakaa
  • kakao - 4 supene kašike
  • maslac - 2 supene kašike
  • sveže mleko - 20 ml
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • šećer - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac se aktivira u posudi sa zagrejanom polovinom svežeg mleka i malo šećera. Ostavlja se na toplom na otprilike 10 minuta da nadođe.

Brašno se proseje zajedno sa solju. U sredini njega se pravi udubljenje u koje se stavlja ostali šećer, ostalo mleko, vanilin šećer, prethodno umućena jaja i nadošli kvasac.

Umesi se meko glatko testo tako što se u porcijama dodaje i istopljeni maslac. Testo se oblikuje u loptu, pokriva se pamučnom krpom i ostavlja se na toplom dok ne udvostruči zapreminu.

Za to vreme se priprema kakao krem. Za taj cilj u posudi se pomešaju omeknuli maslac, kakao, šećer, sveže mleko i vanilin šećer. Sve se meša dok se ne dobije homogena kaša.

Naraslo testo se razvija u pravougaonik. Premazuje se pripremljenim kakao kremom i uvija se u rolat.

Rolat se seče po dužini u svaki deo se uvija jedan na drugi, u spiralni oblik kao puž, ali sa rasečenim delom spolja. Tehnika uvijanja je kao i za krufine.

Prebacuje se u mali, ali visoki kalup, prethodno obložen papirom za pečenje. Ja sam koristila malu, visoku šerpu.

Ruski milibrot se ostavlja da ponovo naraste. Premazuje se umućenim žumancem i stavlja se da se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni otprilike 10 minuta.

Nakon toga se temperatura smanjuje na 170 stepeni, a pečenje milibrota se nastavlja još otprilike 50 minuta ili dok ne bude gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: