Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni patlidžan»Panjići sa pečenim povrćem u rerni

Panjići sa pečenim povrćem u rerni

NikiNiki
Guru
565853k
Panjići sa pečenim povrćem u rerni
Fotografije: Niki
5 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
14 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
39 min.
Porcije
4
"Kombinacija toliko ukusnog i omiljenog povrća sigurno će se dopasti i najvećim fanovima jela sa mesom"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • majonez - 5 supenih kašika
  • beli luk - 6 čenova
  • paradajz - 2 komada
  • kačkavalj
  • so
  • crni biber
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan iseckamo na kolutiće i posolimo, ostavljamo da puste crni sok. Nakon toga ih isplaknemo i posušimo.

Ređamo ih u tepsiju i zalivamo s malo maslinovo ulja.

U posudici pomešamo 3 supene kašike majoneza, presovani beli luk, so i crni biber.

Silikonskom četkom premazujemo patlidžan i pečemo ga u prethodno zagrejanoj rerni.

Nakon toga ređamo kolutiće paradajza, ponovo patlidžan, ponovo pečemo.

Vadimo pečeni patlidžan, mažemo majonezom, stavljamo paradajz i smesu od izrendanog kačkavalja, majoneza, presovanog belog luka i crnog bibera.

Pečemo dok panjići od povrća u rerni ne dobiju zlatastu boju!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: