Način pripreme
U posudu planetarnog miksera sipajte blago zagrejano sveže mleko, dodajte dva žumanca i blago zagrejani kravlji maslac. Uključite mikser na 1-2 minute da homogenizujete tečnost i dodajte kvas.
Uključite ponovo mikser na prvi stepeni i ostavite da radi dok smesa ne postane kremasta. Prosejte brašno sa dve vanile i 2 grama soli. U porcijama dodajte u posudu dok ne dobijete glatko testo. Mesite mikserom otprilike 10 minuta.
Posudu pokrijte komadom najlona i ostavite na 2 sata odmora. Na nabrašnjenu površinu sipajte testo i pažljivo razvijte u krug. Iseckajte na trouglove.
Možete da stavite nadev po vašem ukusu. Svaki trougao uvijte u lepu kiflicu. Poređajte milibrot kiflice u veliku tepsiju obloženu papirom za pečenje. Nakon 20 minuta ih premažite istopljenim kravljim maslacem.
Tepsiju pokrijte komadom papira za pečenje i stavite u rernu sa uključenom lampicom na 12-14 sati. Kada kiflice sa Levito Madre narastu, umutite jedno žumance sa 1 supenom kašikom svežeg mleka i obilno ih premažite.
Pospite makom, šećerom u granulama, susamom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni bez ventilatora otprilike 20 minuta. Gotove milibrot kiflice sa kvasom Levito Madre ohladite na rešetci.
Neka vam je slatko!