Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Milibrot kiflice sa kvasom Levito madre

Milibrot kiflice sa kvasom Levito madre

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871882k124
Milibrot kiflice sa kvasom Levito madre
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
28/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Vreme je za doručak, a šta je bolje od milibrot kiflica sa kvasom"

Potrebni sastojci

  • brašno - 250 g, manitoba
  • kvas - 100 g, Levito Madre, aktivan
  • sveže mleko - 100 ml
  • šećer - 65 g
  • žumanca - 2 komada
  • maslac - 60 g
  • so - 2 g
  • vanila - 2 komada
  • za premazivanje
  • maslac - 20 g
  • žumanca - 1 komad
  • sveže mleko - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu planetarnog miksera sipajte blago zagrejano sveže mleko, dodajte dva žumanca i blago zagrejani kravlji maslac. Uključite mikser na 1-2 minute da homogenizujete tečnost i dodajte kvas.

Uključite ponovo mikser na prvi stepeni i ostavite da radi dok smesa ne postane kremasta. Prosejte brašno sa dve vanile i 2 grama soli. U porcijama dodajte u posudu dok ne dobijete glatko testo. Mesite mikserom otprilike 10 minuta.

Posudu pokrijte komadom najlona i ostavite na 2 sata odmora. Na nabrašnjenu površinu sipajte testo i pažljivo razvijte u krug. Iseckajte na trouglove.

Možete da stavite nadev po vašem ukusu. Svaki trougao uvijte u lepu kiflicu. Poređajte milibrot kiflice u veliku tepsiju obloženu papirom za pečenje. Nakon 20 minuta ih premažite istopljenim kravljim maslacem.

Tepsiju pokrijte komadom papira za pečenje i stavite u rernu sa uključenom lampicom na 12-14 sati. Kada kiflice sa Levito Madre narastu, umutite jedno žumance sa 1 supenom kašikom svežeg mleka i obilno ih premažite.

Pospite makom, šećerom u granulama, susamom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni bez ventilatora otprilike 20 minuta. Gotove milibrot kiflice sa kvasom Levito Madre ohladite na rešetci.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: