Način pripreme
1. Zagrejte mleko do telesne temperature 37 stepeni. Stavite u njega listove svežeg bosiljka i pasirajte.
2. Namrvite kvasac u mleko od bosiljka, sipajte i šećer i promešajte. Ostavite smesu da naraste.
3. Prosejte brašno u posudu, napravite u sredini udubljenje i u njega razbijte jaje, sipajte ulje i narasli kvasac.
4. Zamesite glatko, meko i prijatno testo zelene boje, oblikujte ga u izduženi hlepčić i stavite u pravougaoni kalup za kolač, prethodno namazan i posut brašnom.
5. Pospite sa malo brašna odozgo i pokrijte folijom ili velikim poklopcem za torte, da se ne lepi testo kad se podigne. Ostavite da naraste oko 50 minuta ili dok ne naraste i udvostruči svoj obim.
6. Pecite hleb sa bosiljkom na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni 25-30 minuta.
7. Gotov hleb ostavite 5 minuta u kalupu i posle izvadite i stavite na rešetku da se ohladi.
Jedite sendviče, prepecite kriške od njega i kombinujte ga sa omiljenim namazima ili jednostavno posut maslinovim uljem za doručak.
Aromatičan, neodoljiv i ukusan!