Brze pohovane lignje

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4919k409
Brze pohovane lignje
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
3 / 4
04/08/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
1
"Ako još niste našli vreme za letnji odmor na moru, bar uživajte u ovim pohovanm lignjama uz jedno hladno pivce"

Potrebni sastojci

  • lignje - 500 g
  • ulje - za prženje
  • jaja - 3 komada
  • so - 1 kašičica
  • sok od limuna - od 1 limuna
  • belo brašno - 100 g
  • kukuruzno brašno - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite lignje, isecite na kolutove, ne deblje od 1 cm.

U posudi umutite jaja viljuškom. Pomešajte dve vrste brašna sa solju. Umočite prvo kolutove u brašno, posle u jaja i ponovo u brašno.

Zagrejte ulje u tiganju, pržite na umerenoj vatri sa obe strane dok ne postane zlatasto. Izvadite pohovane lignje na salvetu da upije masnoću.

Pospite brze pohovane lignje sokom od limuna i servirajte sa čašom hladnog piva.

Letnje i ukusno meze uz pivo, prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: