Način pripreme
Oljuštite jabuke i isecite ih na kriške. Prelijte sa tri kašike soka od limuna i pospite braon šećerom.
Odvojeno umutite mikserom jaja i šećer.
Pomešajte brašno sa skrobom, vanilom, praškom za pecivo i prstohvatom soli. U porcijama dodajte u umućena jaja.
Istopite i ohladute lagano maslac, dodajte ga u gornju smesu zajedo sa svežim mlekom.
Sledi red prethodno u toploj vodi natopljenog suvog grožđa. Promešajte pažljivo.
Stavite papir za pečenje u kalup sa dnom koje se skida prečnika 24 cm. Sipajte unutra smesu za kolač i odozgo poređajte jabuke.
Zagrejte rernu na 180 stepeni i ispecite kolač od jabuke dok ne dobije lepu preplanulost. Da li je gotovo probajte pomoću drvenog ražnjića.
Izvadite gotov kolač i ohladite ga na rešetki. Pospite šećerom u prahu, isecite i servirajte.
Lagani kolač od jabuke bez glutena je gotov.