Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća Supa»Dijetalna pileća čorba sa pilećim grudima

Dijetalna pileća čorba sa pilećim grudima

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k76116k899
Dijetalna pileća čorba sa pilećim grudima
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
05/08/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Poslužite dijetalnu supicu još vruću sa kriškama limuna i integralnim kriškicama prepečenog hleba. Prijatno!"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 400 g (po mogućnosti sa kostima i hrskavicom)
  • šargarepe - 3 komada
  • krompir - 1 komad, glavica
  • luk - 1 glavica
  • mladi luk - 2 struka
  • bela repa - 1 komad
  • celer - 2 struka
  • kupus - 3 komada, sveži listovi
  • kelj - 3 komada, listovi
  • peršun - 1/2 vezice
  • korijander - 1 supena kašika, sušeni listovi
  • crni biber - 3 prstohvata
  • so - po ukusu
  • maslinovo ulje - 6 supenih kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Jednostavna, ali veoma zdrava i niskokalorična pileća čorbica, odgovarajuća za doručak, ručak ili laganu večeru.

Operite pileće grudi i stavite da se kuvaju u obilnoj količini vode sa glavicom luka iseckanom na 4, strukovima belog luka, polovinom peršuna, oguljenom i prepolovljenom belom repom, listovima kovrdžavog i običnog kupusa, malo maslinovog ulja, soli, obe vrste celera i jednom šargarepom.

Ukoliko su vaše pileće grudi bez kostiju, ona možete da stavite za bujon jednu pileću kičmu koja će obogatiti ukus.

Nakon 30 minuta izvadite meso i procedite bujon.

Vratite u šerpu i dospite vodu ako je malo isparila.

Sačekajte da provri i stavite druge dve šargarepe, jedan struk celera i krompir - sve iseckano na kockice.

Začinite s još soli (ali ne preterujte s obzirom na to da so treba da se izbegava u velikim količinama u svakoj dijeti) crnim biberom, iseckanim peršunom i sušenim listovima korijandera.

Po želji možete da dodate i prstohvat sitnog čubara.

Kuvajte dok povrće ne bude gotovo i dok dobro ne omekša, a na kraju dodajte skuvano i iskidano pileće meso od grudi (koristimo pileće grudi, budući da su najsiromašnije mastima) u ukusnu pileću čorbu.

Stavite nekoliko kašika maslinovog ulja i skinite sa vatre.

Poslužite dijetalnu supu vruću sa kriškama limuna i integralnim kriškicama prepečenog hleba.

Prijatno sa ovom dijetalnom pilećom čorbom sa pilećim grudima!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: