Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Taljatele sa paradajz sosom, lukom i slaninom

Taljatele sa paradajz sosom, lukom i slaninom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Taljatele sa paradajz sosom, lukom i slaninom
Fotografije: Vladka Panaiotova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"I mi kao italijani ne sedamo za trpezu bez ukusnih taljatela sa sosom od paradajza"

Potrebni sastojci

  • slanina - 300 g
  • taljatele - 250 g, sveže
  • paradajz - 5 komada
  • ulje - 5 kašika
  • beli luk - 2 čena
  • luk - 1 mala glavica
  • bosiljak - 1 kašika
  • origano - 1 kašičica
  • permezan - za posipanje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Skvajte u posoljenoj vodu taljatele, sledeći uputstvo na pakovanju.

Ustinite slaninu i zapržite u dubokom tiganju. Nakon toga je izvadite i u isti tiganj sipajte usitnjen beli luk i luk. Kada omekšaju dodajte u njih narendan paradajz.

Pospite solju i začinite paradajz sos bosiljkom i origanom. Kuvajte na umerenoj vatri dok se ne zgusne sos i voda ne ispari.

Ako želite da bude gušći možete da sipate malo vode od skuvanih taljatela.

Kada se sos zgusne vratite zaprženu slaninu i promešajte.

Rasporedite taljatele u tanjire i prelijte ih sosom. Pospite parmezanom i servirajte.

Taljatele sa paradajz sosom, lukom i slaninom su veoma ukusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: