Način pripreme
Uključite rernu na 250 stepeni sa ventilatorom.
Počnite spremanje ribe, tako što u posudu iscedite sok od pola limuna, i pomešate sa biberom.
Uvaljajte parče ribe u tako spremljen sok od limuna i ostavite da se marinira kožom na gore (tako da se meso ribe natapa u limunu) pet minuta.
Nakon tih 5 minuta stavite ribu u posudu za pečenje sa nelepljivim dnom ili preko papira za pečenje, smanjite rernu na 200 stepeni i pecite ribu 15 minuta.
Za to vreme spremite avokado umak, tako što operete i prepolovite pomoću noža dobro uzreo avokado.
Nakon toga kšikom odvojte meso avokada od kore.
Izgnječite avokado viljuškom i dodajte sok druge polovine limuna, kao i so i biber po ukusu.
Operite i isecite paradajz na kolutove.
Poređajte paradajz u tanjir za serviranje, stavljajući preko svakog koluta paradajz loptu umaka od avokada. Možete da ukrasite maslinama.
Gotovu i ispečenu losos pastrmku dodajte u tanjir i imate brzo keto jelo, bogato zdravim masnoćama i omega 3 masnim kiselinama, niskog sadržaja ugljenih hidrata i niskog glikemijskog indeksa.
Keto losos pastrmka sa avokadom za jedan zdrav obrok.