Način pripreme
Avokado dobro operite, odstranite košticu i isecite na šajbne. Po želji ga oljuštite jer njegova kora daje blago borov (blago gorak, sličan pinjolama) ukus jelu. Natopite ga 10-15 minuta u posudi sa sokom od limuna.
Očistite ribe i pospite mediteranskim biljkama, solju i belim biberom po ukusu. Isečen na kriškice beli luk, gurnite u utrobe pastrmki. Prelijte ih iznutra i spolja sokom od pomorandže i ostavite 15-20 minuta da se začine.
Namažite dva lista aluminijumske folije maslinovim uljem sa unutrašnje strane. Stavite po jednu pastrmku, napunite je parčićima pomorandže i avokada, kanite malo soka od limuna i upakujte kao paketiće.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, na srednjoj rešetki i s uključenim ventilatorom 25 minuta. Odvijte foliju i pecite još 10 minuta dok korica ne porumeni.
Servirajte s odgovarajućom salatom (zelena salata, paradajz, rotkvice) i garnirajte sa kriškama limuna.