Način pripreme
Operite dženarike, ogulite njihovu kožicu i odmah ih ubacite u posudu sa hladnom vodom da ne bi pocrnele. Nakon toga pomoću oštrog predmeta (čačkalice, vretena...) pažljivo izvadite koštice. Voće očišćeno od koštica stavite u krečnu vodu i ostavite da odstoji 1-2 sata.
Za to vreme skuvajte veoma gust šećerni sirup od šećera i malo vode. Njegova gustina treba da bude kao kod gotovog slatkog. Skinite ga sa ringle i isperite dženarike nekoliko pute od krečne vode. Dobro ih ocedite i ubacite ih u gusti šećerni sirup.
Ostavite da odstoje u njemu 10 minuta i stavite posudu na zagrejanu umerenu ringlu u početku, a posle - na jaku. Malo pre nego što skinete slatko od dženarika, dodajte grančice rozetle zavezane koncem. Nekoliko minuta pre nego što skinete slatko, izmešajte sa limuntusom.
Slatko je gotovo kada se kapljica njega koju kapnete na tanjir ne razliva.
Ostavite slatko od dženarika da se u potpunosti ohladi. Izvadite rozetlu, sipajte je u teglice, zatvorite ih i sterilizujte 10 minuta.