Način pripreme
Vodu i maslinovo ulje pomešajte i ugrejte do 37 stepeni. U njima rastvorite kvasac i dve kašičice šećera.
Brašno prosejte u posudi, dodajte prstohvat soli, preostali šećer i zrna anisa.
U sredini napravite udubljenje i u njega sipajte tečnu smesu sa kvascem.
Zamesite glatko i masno testo, mesite bar 10 minuta da se dobro integriše maslinovo ulje.
Ostavite da stoji 15 minuta da se opusti i podelite na 12-14 loptica.
Oblikovane slatke hlepčiće poređajte na rastojanju u plehu, obloženim papirom za pečenje.
Pokrijte providnom folijom i ostavite na toplom da nadođe 1 sat ili dok ne nadođe trostruko.
Namažite maslinovim uljem i pospite kristal šećerom i zrnima anisa.
Slatke hlepčiće Očios pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumene 20-25 minuta.
Jedite tople, namažite masalcem, slatkom, tečnom čokoladom ili čime god želite :)
Kad se hlepčići ohlade i odstoje nekoliko sati, mogu se osušiti, zato, ukoliko ih ne budete jeli odmah, čuvajte u dobro zatvorenoj hermetičkoj posudi.