Način pripreme
Pomešajte dve vrste brašna sa solju, crnim biberom, praškom za pecivo i fino izrendanim kačkavaljem. Dobro izmešajte.
U njih dodajte hladni maslac iseckan na kockice. Utrljajte rukama dok se ne dobiju mrve od maslaca.
Zatim dodajte jaje i ovsene pahuljice. Umesite testo za galet, uvijte ga u foliju i ostavite u frižideru na pola sata.
Za to vreme pripremite nadev za sočni galet.
Isecite tikvicu na tanke kolutove i pospite ih s malo soli. Stavite u đevđir kako bi se odvojio višak vode.
Topljeni sir i kačkavlaj isecite na sitne kockice. U njih dodajte sitni sir, kao i sve začine. Izmešajte kako bi se pomešali sastojci.
Izvadite testo iz frižidera i razvijte ga na listu papira za pečenje.
Stavite nadev i ravnomerno rasporedite ostavljajući po 3 cm od kraja.
Iskidajte kriškice pršute i rasporedite i njih.
Poslednje poređajte kriškice tikvice, blago ih preklapajući.
Pomoću papira zamotajte krajeve testa ka unutra pokrivajući deo nadeva.
Zajedno sa papirom premestite galet u tepsiju za pečenje.
Stavite slani galet da se peče u zagrejanoj rerni na 180 °C 30 minuta.
Poslužite integralni galet sa tikvicama, pršutom i sirom toplog, posutog s nekoliko listića sveže rukole i čašom belog vina.
Prijatno sa ovim integralnim galetom sa tikvicama, pršutom i sirom!