Način pripreme
Napravite sirup za baklavu. Sipajte sve sastojke za njega u duboku šerpu i kuvajte 5 minuta nakon što tečnost provri. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi.
U odgovarajućoj posudi pomešajte ulje sa istopljenim maslacem.
Razvijte kore i uzmite jednu. Pospite je masnoćom i odozgo stavite drugu koru, ponovo nauljite i pospite smesom od cimeta i mlevenih oraha.
Pomoću oklagije pažljivo uvijte u rolat koji se sakuplja sa obe strane i oblikuje se nešto kao harmonika. Pažljivo izvadite oklagiju.
Podmažite tepsiju za pečenje i unutra stavite rolat. Na isti način uradite i sa ostalim korama.
Isecite rolat na komade veličine po izboru i odozgo baklavu pospite ostalom masnoćom.
Zagrejte rerni na 150 stepeni sa ventilatorom i pecite baklavice otprilike sat vremena ili malo više.
Vruću baklavu zalijte hladnim sirupom i ostavite da dobro upije.
Turske baklavice sarajlije su gotove.