Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Praznični hleb»Majmunski hleb u kalupu za kolač

Majmunski hleb u kalupu za kolač

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Majmunski hleb u kalupu za kolač3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Sve biljke uključene u recept čine ovaj hleb još ukusnijim i aromatičnim"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • kvasac - 7 g, suv
  • so - 1 kašika
  • šećer - 1 kašičica
  • voda - 250 ml, topla
  • bosiljak - 1 kašičica, suv
  • majčina dušica - 1 kašičica, suva
  • beli luk - 3 čena
  • origano - 1 kašičica, suv
  • maslinovo ulje - 50 ml + 30 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte u posudicu toplu vodu, šećer i kvasac da se aktivira. Brašno prosejte, dodajte so i 50 ml maslinovog ulja.

Sipajte i već aktiviran kvasac, nakon toga zamesite glatko i meko testo za hleb. Namažite ga sa malo masnoće i pokrijte krpom. Ostavite da naraste.

Iseckajte na sitno i istucajte beli luk. Sipajte origano, majčinu dušicu, bosiljak i 30 ml maslinovog ulja. Promešajte.

Otkinite lopte testa, uvaljajte u smesu i isecite u kalupu za kolač.

Pecite ukusan majmunski hleb 40 minuta ili dok ne postane zlatast na 180 stepeni.

Prijatno uz ovaj majmunski hleb u kalupu za kolač!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: