Način pripreme
Za ovaj omiljeni galet, prvo prosejte brašno, dodajte mu so i hladni maslac i sve dobro utrljajte da dobijete mrvice.
Dodajte maslinovo ulje, žumance i hladnu vodu.
Umesite mekano testo, koje se ne lepi, umotajte ga u foliju i ostavite ga u frižideru na 30 minuta.
Patlidžan isecite na kolutove i posolite ih, pa ostavite da izađe gorki sok.
Nakon toga operite patlidžan tekućom vodom, osušite ga ubrusom i pržite sa obe strane.
Testo razvijte oklagijom, u tepsiju stavite papir za pečenje i preko njega testo, ali da mu krajevi vire iz tepsije.
Poređajte sastojke za galet. Redom stavljajte patlidžan, nasečeni paradajz i mocarelu.
Posolite slanu pitu, dodajte biber, sitno seckani peršun, bosiljak i beli luk i prelijte maslinovim uljem.
Preklopite krajeve testa preko pite i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta.
Ostavite galet sa povrćem i mocarelom da se ohladi i poslužite ga.