Prolećne rolnice sa kupusom i slaninom
Пролетни рулца със зеле и бекон
bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Prolećne Rolnice»Prolećne rolnice sa kupusom i slaninom

Prolećne rolnice sa kupusom i slaninom

Todorinka BernardovaTodorinka Bernardova
Početnik
141648316
Prolećne rolnice sa kupusom i slaninom
Fotografije: Todorinka Bernardova
1 / 5
19/08/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
16
"Nema rasprave oko toga koliko je ukusna kineska kuhinja, zbog toga ne ispuštajte ove prolećne rolnice i odmah zapišite recept za njih"

Potrebni sastojci

  • kupus - 1/4, srednja glavica kupusa
  • šargarepe - 2 komada
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • slanina - 3, 4 listića, dimljena
  • crni biber
  • so
  • ulje
  • kore za pitu - 8 listova
  • brašno - 1 kašičica
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Kupus se izrenda na krupno rende. Šargarepe se očiste i one se izrendaju. Slanina se isecka na kockice.

U tiganju se zagrevaju 3-4 supene kašike ulja i smesa od povrća se proprži zajedno sa iseckanim belim lukom dok povrće ne omekne. Posoli se po ukusu. Skida se sa vatre i ostavlja se da se ohladi.

Za to reme se pripremaju kore. Savijamo ih u trougao kako bismo dobili kvadrat. Sečemo suvišni deo. Nakon toga ih preklapamo na dva dela i sečemo na pola.

Svaku polovinu presavijamo na dva dela i dobijamo kvadrat. Od jednog lista se dobija 4 kvadrata.

Uzimamo po 2 listića i u jedan ugao stavljamo po 1 kašičicu nadeva. Uvijamo kao sarmu i kraj lepimo brašnom rastvorenim u vodi.

Zagrevamo u kaseroli više ulja da pokrije polovinu prolećnih rolata. Pržimo sa obe strane dok ne postane zlatasto.

Vadimo na papirni ubrus da se ocedi višak masnoće.

Prolećne rolnice sa kupusom i slaninom su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: