Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena Riba»Specijalni losos u lisnatom testu

Specijalni losos u lisnatom testu

Veselin SlavovVeselin Slavov
Početnik
214
Specijalni losos u lisnatom testu
Fotografije: Veselin Slavov
1 / 4
19/08/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Ovaj losos u lisnatom testu je pogodan za vaše posebne dane, kada je ceo meni prazničan"

Potrebni sastojci

  • losos - 500 g (prema veličini posude za pečenje)
  • pesto - 1 teglica
  • krem sir
  • spanać - 200 g
  • lisnato testo - 2 pakovanja
  • maslac
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo ostavljamo pesto na situ da se ocedi od masnoće, ne bacamo je biće nam potrebna posle.

Nakon toga zapržimo spanać u maslacu dok ne omekša. Ostavlja se sa strane da se ohladi.

Losos se posoli i pobiberi.

Lisnato testo razvijamo blago oklagijom, da ne naraste mnogo pri pečenju.

Stavljamo prvi sloj pesta, odozgo stavljamo lososa, mažemo krem sirom i odozgo stavljamo spanać.

Stavljamo drugi list testa i oblikujemo u obliku ribe (ali to je vaš izbor).

Na kraju mažemo jednim žumancem.

Pečemo ribu u testu u rerni na donjem i gornjem grejaču bez ventilatora dok se ne dobije braonkasta korica.

Nakon što je gotova specijalna pečena riba, vadimo i mažemo masnoćom, preostalom od pesta.

Servirajte ovaj losos u lisnatom testu na trpezu za Cvetnicu ili drugu svečanu priliku.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: