Način pripreme
Luk i beli luk sitno iseckajte i propržite na ulju.
Suve paprike očistite od drški i semenki i sameljite u blenderu na male komade.
Takođe ih možete izmrviti ručno ili u avanu na malo veće komade.
Omekšalom prženom luku i belom luku dodajte pire od paradajza, a nakon minut mešanja dodajte papriku i lovorov list.
Mešajte još minut i sipajte 1, 2 l vode ili bujona od povrća. Dobra opcija je i da dodate vodu sa kašikom vegete.
Nakon što tečnost proključa, dodajte krompir, isečen na velike komade, i masline - najbolje bez koštica.
Posolite po ukusu i jelo kuvajte na srednjoj vatri 30 minuta ili dok krompir ne bude spreman.
Brašno umutite u malo vode, sipajte u janiju i promešajte.
Ostavite da se krčka na laganoj vatri i zgusnite janiju sa paprikom.
Poslužite ukusnu janiju od krompira uz malo sveže iseckanog peršuna.
Lako i ukusno jelo - janija od suvih paprika i maslina, za koje se nadam da će vam se svideti.
Prijatno!