Način pripreme
Sklonite žile i masnoće sa telećih šnicli.
Prekrijte ih prozračnom folijom i istucajte ih da ih istanjite dovoljno za spremanje rolnica. Sklonite foliju i začinite ih sa malo soli i bibera.
Namažite svaku šniclu tankim slojem senfa. Odozgo stavite krišku šunke, po dve kašike narendanog kačkavalja i kiseli krastavčić isečen na tanko.
Pažljivo uvijte od uže strane, a nakon toga uvijte po dužini. Fiksirajte čačkaliacama.
Na jakoj ringli zagrejte malo maslinovog ulja i zapecite rolnice sa svih strana. Kada ih okrećete sklonite čačkalica i probodite pažljivo sa druge strane.
Namažite sa malo maslinovog ulja posudu za pečenje i poređajte rolnice. Sipajte teleći bujon - jedan prst od dna i stavite posudu u prethodno zagrejanu rernu na 210 stepeni.
Najbolje je da prekrijete posudu aluminijumskom folijom - tako se teletina neće mnogo isušiti.
U međuvremenu spremite sos. Zagrejte maslac na umerenoj ringli i dodajte zrna bibera. Čim se masnoća aromatizuje, sipajte brendi i mešajte dok ne ispari.
Sipajte pavlaku i bujon, rastvoren u svežem mleku. Kuvajte sos desetak minuta, mešajući s vremena na vreme.
Na kraju možete da procedite sos, da sklonite zrna bibera. Prelijte rolnice i odmah servirajte
Teleće rolnice sa raskošnim nadevom su gotove.