Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Zečetina»Pečeni zec»Pečeni punjeni zec u đuvečari

Pečeni punjeni zec u đuvečari

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
26844718
Pečeni punjeni zec u đuvečari
Fotografije: Hristinka Koleva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
210 min.
"Ako nam kažete da ne volite zečetinu, onda to sigurno znači da još niste probali ukusno meso - nema druge"

Potrebni sastojci

  • zec - 1 komad
  • zečije iznutrice
  • slanina - 150 g
  • maslac - 100 g
  • pirinač - 100 g
  • luk - 1 komad
  • pečurke - 250 g
  • tarus
  • pivo - 250 ml
  • peršun
  • aleva paprika
  • biber
  • čubar
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Posolite celog zeca.

Izdinstajte na sitno isečen luk zajedno sa iznutricama i pečurkama u tiganju sa malo masnoće nekoliko minuta.

Čim omekšaju, sipajte unutra i pirinač i prelijte ga sa oko 200 ml vode.

Začinite nadev začinima bez aleve paprike.

Napunite zeca nakon toga ohlađenim nadevom i zašijte otvore pomoću igle i konca.

Napravite proreze na zecu oštrim nožem i unutra stavite parčiće usoljene slanine.

Stavite punjenog zeca u glinenu đuvečaru, namažite ga maslacem i alevom paprikom i prelijte pivom i sa malo vode.

Pecite ga na 250 stepeni u početku, a nakon toga smanjite na 180 stepeni.

Servirajte ovog pečenog punjenog zeca u đuvečari sa svežom salatom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: