Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Pastrmka sa paradajzom, belim lukom i začinima

Pastrmka sa paradajzom, belim lukom i začinima

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Pastrmka sa paradajzom, belim lukom i začinima
Fotografije: Stoyanka Rusenova
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"A koliko često vi spremate kod kuće pastrmku u rerni?"

Potrebni sastojci

  • pastrmka - 2 komada
  • beli luk - 5 čenova
  • limun - 1 komad
  • paradajz - 2 komada
  • majčina dušica - 1/2 kašičice
  • ruzmarin - 1/2 kašičice, suvi
  • peršun - 1/2 kašičice, suvi
  • crni biber - mleveni
  • maslinovo ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovu zdravu pečenu ribu dobro očistimo ribu od unutrašnjosti tako što ostavimo samo glavu.

Posolimo je sa svih strana i ostavljamo sa strane.

U posudicu stavljamo sve začine i dobro ih izmešamo.

Uzimamo ribu i sa obe strane pravimo razreze kako bismo stavili beli luk koji smo prethodno ogulili.

Paradajz iseckamo na kolutiće, takođe i limun.

Deo njih stavljamo u unutrašnjost, a ostale komadiće ređemo po samoj ukusnoj pastrmki.

Uzimamo tepsiju koju oblažemo papirom za pečenje i dobro nauljimo.

Stavljamo ribu i odozgo posipamo maslinovim uljem pastrmku sa paradajzom, belim lukom i začinima.

Pečemo pastrmku sa paradajzom, belim lukom i začinima 30 minuta u rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: