Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Pogača»Moja uspešna pamuk pogača

Moja uspešna pamuk pogača

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Moja uspešna pamuk pogača
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Jedna večera je potpuno gotova kada je na stolu topla pogača, hoćete li se složiti s nama?"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 120 g
  • sveže mleko - 150 ml
  • brašno - 475 g
  • jaje - 1 komad
  • kvasac - 20 g, svež
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1 kašika
  • ulje - 20 g
  • maslac - 1 kašika, mekan + za mazanje
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite kvasac u blago zagrejano mleko zajedno sa malo šećera i nekoliko kašika brašna. Ostavite ga sa strane da naraste oko 10 minuta.

Prosejte brašno, sipajte ga u posudu, pomešajte ga sa solju i napravite udubljenje u sredini.

Sipajte u njega ulje, kiselo mleko, već aktivirani kvasac i umućeno jaje, a pre toga izdvojte malo njega za mazanje.

Zamesite testo zajedno sa maslacem i ostavite ga da raste oko 60 miuta. Uvijte ga dobro prozračnom folijom.

Podelite testo nakon toga na 6 jednakih delova, koje razvijate odvojeno u tanku koru drvenom oklagijom.

Namažite ih maslacem i stavite jednu preko druge - oblikujte ovu lepu pogaču po želji.

Ostavite je da raste još malo, namažite je preostalim umućenim jajetom, pomešanim sa uljem i malo mleka.

Stavite je da se peče na oko 180 stepeni dok ne bude gotova.

Uživajte u mojoj uspešnoj pamuk pogači.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: