Način pripreme
Luk se očisti i veoma dobro opere. Sitno se isecka i stavlja se u tepsiju za pečenje. Bejbi spanać se veoma dobro opere. Ređa se na luk. Ne seče se.
Tepsija se uvija folijom i stavlja se u prethodno zagrejanu rernu na 30 minuta. Pirinač se pere bistrom vodom. Mladi beli luk se očisti i opere veoma dobro. Seče se sitno i dodaje se u pirinač.
Izmeša se veoma dobro. Dodaju se aleva paprika i crni biber, divlja nana i so. Meša se i ostavlja se na 20 minuta.
Kada se spanać izdinsta, folija se skida. Dodaje se pirinač tako što se meša i podeli se sa spanaćem.
Zaliva se maslinovim uljem i s 4 šolje tople vode.
Spanać sa pirinčem se peče 60 minuta na 180 stepeni, nakon čega se posipa opranim i sitno iseckanim peršunom.
Peče se još 10 minuta i servira se porcija bejbi spanaća sa mladim belim lukom i pirinčem.