Način pripreme
Nežna krem čorba od špargli i praziluka sa neverovatnim ukusom!
Iseckajte luk, praziluk, peršun i krompir i dinstajte ih na maslinovom ulju 8 minuta.
Očistite špargle tako što savijate blizu osnove i tamo gde se polomi stablo, na gore je dobro za konzumaciju. Ostali žilaviji komadić se obično baca ili se koristi za bujon.
Izmrvite krhka stabla špargli za recept u komadiće od 1-1.5 cm i stavite u dinstani i poluomeknuli luk, praziluk i krompir.
Sipajte bujon od povrća - vruć, začinite solju i biberom i stavite oguljene orašaste plodove i pistać.
Kuvajte poklopljeno 18-20 minuta i proveravajte da li su špargle omeknule. Za to vreme treba da budu gotove, ali ukoliko su vaše veoma debele, onda povećajte vreme kuvanja za još 5 minuta.
Pasirajte čorbu od špargli ili blendajte u gladak krem i servirajte sa blago zapečenim vrhićima od špargli i krutonima po želji.
Prijatno!