Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Punjeni paradajz»Paradajz punjen mocarelom i vinegretom od čije i bundevinog semena

Paradajz punjen mocarelom i vinegretom od čije i bundevinog semena

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Paradajz punjen mocarelom i vinegretom od čije i bundevinog semena
Fotografije: Yordanka Kovacheva
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
22 min.
Ukupno
22 min.
Porcije
6
"Poklopite punjeni paradajz i poslužite ih kao hladno predjelo. Prijatno!"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 6 komada, oko 800 g
  • cikorija - 6 listova (ili zelena salata)
  • mocarela - 140 g, sveža
  • vinegret
  • čija - 1 supena kašika
  • sirće - 20 ml
  • med - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 45 ml
  • bundevino seme - 60 g, pečeno ili sirovo
  • paradajz - 140 g, unutrašnjost
  • so - 1 kašičica, ravna ili po ukusu
  • crni biber - 2 prstohvata
  • origano - 1 kašičica, sušeni
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite poklopčiće paradajza i izdubite unutrašnjost kašikom.

Odvojte 140 grama od nje za vinegret, a ostalo možete da koristite za jedan lep, svež gaspačo, paradajz sos ili za drugo jelo.

Umesto 6 većih paradajza, možete da izaberete i manje veličine, ali više komada. U ovom slučaju ja sam izabrala paradajz vrste Raf koji je veoma simpatičan, imaju zanimljivu boju i raskošnog je ukusa i arome.

Okrenite naopačke paradajz kako bi se ocedio.

Sipajte u blender odvojenu unutrašnjost i u nju stavite maslinovo ulje, sirće, med, origano, so i crni biber. Zavrtite na sekunde u srednjim obrtajima tako da se dobije homogena smesa.

Stavite u vinegret čiju i bundevino seme i lepo izmešajte. Ostavite da tako odstoji 15 minuta kako bi zrnca čije nabubrela.

Otkinite 6 listova cikorije ili bejbi zelene salate i operite ih i ocedite kako ne bi bilo kapljica po njima. Poređajte na tanjir ili jedan poslužavnik kao čamce.

U svaki stavite po kašiku vinegreta i odozgo stavite po jedan paradajz sa otvorom nagore.

U unutrašnjost svakog paradajza ponovo stavite kašiku vinegreta i napunite komadom mocarele, tako da izlaze iz povrća.

Ponovo pospite punjeni paradajz vinegretom i poslužite hladno predjelo tako što poklopite svaki paradajz njegovim poklopčićem.

Prijatno sa paradajzom punjenim mocarelom i vinegretom od čije i bundevinog semena!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: