Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Testo»Testo za štrudlu

Testo za štrudlu

Rumyana SakaliiskaRumyana Sakaliiska
Početnik
633518
Testo za štrudlu
Fotografije: Rumyana Sakaliiska
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
1
"Testo za ukusnu štrudlu više ne predstavlja problem čak i onima od vas koji nisu često u kuhinji"

Potrebni sastojci

  • voda - 100 ml, mlaka
  • ulje - 20 ml
  • limunov sok - 1 kašičica
  • so - 1/2 kašičice
  • brašno - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajuću posudu sipamo mlaku vodu, ulje, limunov sok i so.

Dodajemo 1/3 brašna, dobro izmešamo i ostavljamo na 1-2 minute kako bi mogla kiselina iz limuna da razvje gluten u brašnu.

Malo po malo dodajemo ostali deo brašna i mesimo testo.

Testo premazujemo s malo ulja i ostavljamo ga na sobnoj temperaturi na 15 minuta.

Dodatno mesimo gotovo testo na kuhinjskoj radnoj površini, pre nego što nastavimo sa razvijanjem.

Ukoliko nam se testo za štrudlu previše lepi, dodajemo još malo brašna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: